Το γλυκό ιαματικό της φύσης...αναλλοίωτο στο πέρας των αιώνων.
Μέλι Κρήτης
Πλούσια αρώματα που δεν εχέτε γευτεί ποτέ ξανά...
Μέλι Κρήτης
Πλούσια αρώματα που δεν εχέτε γευτεί ποτέ ξανά...
/
Μέλι
από σπάνιες ποικιλίες φυτών μέσα στο δάσος του Ρούβα
Η βιολογική αξία
Η βιολογική αξία του μελιού είναι πολύπλοκο φαινόμενο και σχετίζεται γενικά με την διαιτητική του αξία καθώς επίσης και με την επίδραση που
ασκεί το προϊόν σε ζωντανούς οργανισμούς όπως είναι η αντιβακτηριακή και η αντιοξειδωτική ιδιότητα, η θερμιδική αξία και άλλες δράσεις
Η βιολογική αξία του μελιού παραλλάσσει στις διάφορες κατηγορίες μελιού ανάλογα με τη βοτανική τους προέλευση, επηρεάζεται σημαντικά από τις
συνθήκες παραγωγής, επεξεργασίας και διατήρηση του προϊόντος (Berthold, 1997) και αποδίδεται στα συστατικά που περιέχει, την
συνύπαρξη τους σε επιθυμητές αναλογίες και στην οργανική τους διασύνδεση.