Κεραλοιφή

Η κεραλοιφή είναι μια πανάρχαια συνταγή καλλωπισμού και ευεργετική σε πολλούς τύπους επιδερμίδων

/

Κεραλοιφή

Γιατί η κεραλοιφή δεν πρέπει να λείπει από κανένα σπίτι:

  • Το κερί της μέλισσας έχει μαλακτικές ιδιότητες και είναι ενυδατικό βοηθώντας το δέρμα να έχει απαλή και ελαστική δομή και την απαραίτητη υγρασία.
  • Περιέχει αντιβιοτικές και αντισηπτικές ουσίες και έχει θεραπευτική δράση. Η κεραλοιφή είναι ιδανική για επιδερμίδες με ακμή, εξανθήματα και σπυράκια.
  • Το κερί της μέλισσας είναι γνωστό για τις αντιφλεγμονώδεις ουσίες που περιέχει. Επομένως βοηθάει στην αντιμετώπιση των πληγών του δέρματος.
  • Σε συνδυασμό και με το ελαιόλαδο που εμπεριέχεται στην κεραλοιφή, παρέχονται συσταστικά στο δέρμα πλούσια σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνες που τρέφουν το δέρμα μας, ενισχύουν την ελαστικότητα του, και αναπληρώνουν τα πολύτιμα λιπίδια της επιδερμίδας.
  • Η κεραλοιφή και όλα τα φυσικά καλλυντικά που περιέχουν κερί και ελαιόλαδο, δεν απαιτούν προσθήκη συντηρητικού ή χημικού για τη διατήρησή τους επειδή δεν περιέχουν νερό στη σύσταση τους. Συνεπώς, είναι απόλυτα φυσικό προϊόν με συστατικά που μας έχει χαρίσει η φύση.
  • Η κεραλοιφή έχει αντιγηραντική δράση. Καθώς το κερί της μέλισσας είναι ιδιαίτερα ενυδατικό και επουλωτικό, προσφέρει στο δέρμα μας την απαραίτητη υγρασία, που χάνεται με την πάροδο των χρόνων, προκαλώντας έτσι την αφυδάτωση του δέρματος και τη δημιουργία ρυτίδων. Επίσης, η επουλωτική του δράση λειαίνει τα σημάδια του χρόνου και προσδίδει στην επιδερμίδα μας τη χαμένη της λάμψη.